Prajitura cu miere ”cerra” 1

 

 

IMG_1929 (Medium)

 

IMG_1927 (Medium)

se poate taia si asa

IMG_1955

 

 

 

Ingrediente

Ptr 4 foi

2 linguri miere

5 linguri zahar

2 oua( mici)  intregi

5 linguri ulei

5 linguri lapte

1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu

1 praf de sare

1 cana  (ptr ceai/lapte) cu varf de faina +3 linguri cu varf

Umplutura ptr foi

1 borcan de dulceata de caise  (380-400gr)

crema de lapte  +1 pachet deunt, esenta de vanilie

1 cana de nuci macinate

Sirop de zahar ars _esenta de rom

Mod de preparare

Toate ingredientele se amesteca impreuna intr`un bol/castron, pana se formeaza un aluat nelipicios.

Se  pune bila de aluat pe masa si se imparte in patru.

Facem fiecare bucata  bilutza si aplatizam si le punem pe masa presarata cu putina faina

pregatim o forma ptr copt blat rotund (a mea are 30cm) si 4 bucati de hartie de copt masurate cu forma de copt circumferinta ma refer .

Punem o bucata de hartie pe masa, presaram faina pe ea si punem bila de aluat si intindem in forma de disc cit de subtire putem. Preferabil a se intinde toate foile apoi sa se puna la copt.

Foaia trebuie sa fie subtire cam de 3-4 mm

Punem forma de copt peste foaia intinsa si taiem surplusul de aluat

Punem hartia cu foaia de aluat pe fundul formei de copt si taiem hartia ca in imagine

Punem la copt  in cuptorul preincalzit la 180 grade citeva minute

Coacem toate foile si le punem pe gratar una peste alta

 

 

IMG_1885 (Medium)

 

Crema

5 linguri pline  cu faina se desfac in 500 ml lapte rece, se amesteca bine apoi se strecoara compozitia intr`un vas antiaderent si se pune pe foc adaugandu`se 200gr de zahar

Se amesteca in crema pana se ingroasa

Se raceste la temperatura degetului, apoi se adauga esenta de vanilie si margarina/untul frecat putin, cate putin.

Sirop

5 linguri zahar +2 linguri apa punem pe foc. Cand sa caramelizat zaharul adaugam 1 cana de apa si  lasam sa fiarba sa se ingroase , racim si adaugam esenta de rom.

Umplerea foilor

Pregatim totul la indemana

Luam prima foaie si o punem pe un platou ( eu am umplut pe gratar dar se muta mai greu pe platou la sfarsit)

Punem putin sirop intindem cu pensula  apoi o parte din crema  (crema o impartim in 2 parti si jumatate)

Intindem crema

 

acoperim cu a 2 a foaie , insiropam si punem jumatate din borcanul de dulceata, intindem si presaram  jumatate din cantitatea de nuca macinata

 

 

Urmatoarea foaie care trebuie sa o punem, o intoarcem si o ungem pe  partea cu care statea pe hartia de copt cu dulceata ramasa, apoi o punem normal peste  dulceata cu  nuca (partea unsa a foii cu dulceata  peste dulceata cu nuca)

 

IMG_1896 (Medium)

 

o punem asa

 

IMG_1899 (Medium)

 

 

insiropam iarasi , punem crema , acoperim cu  ultima  foaie insiropam punem crema ramasa si presaram nuca ramasa atat deasupra cit si peste marginile prajiturii , dupa ce am nivelat frumos marginile.

Se pune  in frigider si se poate servii a doua zi.

 

 

IMG_1922 (Medium)

 

 

Putem sa o taiem triunghiuri sau  patratele

IMG_1953 IMG_1955 IMG_1956 (Medium)

 

 

Pofta buna !!!

 

4 comentarii (+add yours?)

  1. Nicole
    Ian 23, 2012 @ 19:04:04

    Cerrulino, ce sa mai zic? Zic asa: se va face!

    Răspunde

  2. Maya
    Ian 17, 2012 @ 16:45:06

    Arata fantastic! Combinatia e super buna si îmi place tare mult ce „pufoasa” ti-a iesit crema de gris!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: