Placinta`ntinsa

 

IMG_1785

Ingrediente  ptr foi

1kg de faina ptr patiserie 000

550ml apa calda

2 linguri de otet

1varf de lingurita de sare

Umplutura 

visine 1kg fara samburi + 100gr zaghar+ 3-4 linguri de gris crud

dovleac 1 kg ras , 150-200 gr zahar  1 linguritza  scortisoara pudra +3-4 linguri de gris crud (grisul se pune deasupra pe dovleac intins pe foaie)

Umplutura foilor este la alegerea fiecaruia.

Visine, dovleac, branza dulce/sarata,mere etc.

Mod de preparare  aluat

Din ingredientele de mai sus  se face un aluat care se framanta pina se desprinde dupa vas (se poate pune in masina de paine ptr framantat)

Trebuie sa iese un aluat elastic fin (proba lobul urechii)  nu se mai lucreaza cu faina.

impartim aluatul rezultat in 5 parti egale

Taiem

Fiecare bucata de aluat o invartim putin in mana apoi o aplatizam si punem pe un prosop mai mare de bucatarie pe care presuram putina faina, apoi ungem  toate bucatile deasupra cu ulei si acoperim cu alt prosop si lasam sa se odihneasca 15-20 de minute.

Pregatim un prosop mai mare pe masa, luam o bucata de aluat in mana, bagam mana sub el cu pumnii stransi chiar in mijlocul aluatului  si usor  miscam pumnii inspre exteriorul  bucatii de aluat, apoi cand am subtiat mijlocul, lucram din marginile aluatului usor pana facem foaia mare, apoi o punem pe masa (prosop).

DSC00011

Asa subtire trebuie sa fie

Rupem marginile groase ale aluatului.

Asezam  umplutura in marginea unui capat al foii si rulam incet, ajutandu`ne de prosop.

Eu a 5 a  foaie am facut`o umpluta  cu mult gris fiert tare in lapte, zahar si vanilie.

Punem in tava unsa putin cu ulei sulurile de placinta ca in imagine si ungem deasupra cu ulei.

Punem la copt  pe  180 grade pana se rumenesc deasupra.

Coapta

Sucitura cu gris   (nu am apucat sa fac poza  la  sectiune)🙂

 

 

Pofta buna!!!

2 comentarii (+add yours?)

  1. Dorina
    Ian 13, 2012 @ 15:23:14

    Le-am admirat si pe forum , arata tare bine .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: