Tuspais de dovlecei

 

Ingrediente:

2 dovlecei
2 fire usturoi verde
2 linguri amidon /faina
1 legatura marar
sare dupa gust
50ml ulei
150ml lapte dulce

Se spala, se sterge dovleceii si se dau pe razatoarea ptr morcovi sa ramana fasii asa ca si taiteii .

Tocam usturoiul si mararul marunt si punem la calit impreuna cu uleiul.

Se storc f bine dovleceii si se adauga in cratita se amesteca usor, se adauga sarea si se lasa putin sa se infierbinte si dovleceii ( trebuie sa ramana tot asa taitei nu topiti). Se dizolva amidonul in lapte si se adauga in cratita se amesteca pana se ingroasa.

Se opreste focul si se adauga 2 linguri pline de smantana groasa. Se amesteca usor pana la incorporarea totala a smantanii.

In farfurie

servim langa cartofi/ fierti prajiti, friptura, ou ochi. Dupa preferinta.

 

Pofta buna!

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: