Tzuspaitz de dovlecei

 

ingrediente:

2 dovlecei
2 fire usturoi verde
2 linguri amidon /faina
1 legatura marar
sare dupa gust
50ml ulei
150ml lapte

se spala si se sterge dovleceii si se dau pe razatoarea ptr morcovi sa ramina fisii asa ca si taiteii .

asa

tocam usturoiul si mararul marunt si ii punem la calit impreuna cu uleiul

se storc ff bine dovleceii si se adauga in cratita se amesteca usor, se adauga sarea si se lasa putin sa se infierbinte si dovleceii ( tre sa ramina tot asa taitei nu topiti) se dizolva amidonul in lapte si se adauga in cratita se amesteca pina se ingroasa.

se opreste focul si se adauga 2 linguri plile de smintina groasa si se amesteca usor pina la incorporarea totala a smintinii

in farfurie

servim linga cartofi prajiti, friptura, ou ochi. Dupa preferinta.

 

Pofta buna!

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: