Cartofi in straturi la cuptor ”cerra”

Ingrediente:

cartofi cruzi
urda 250gr
300 gr sunca (cit mai uscata)
mozzarela 200gr

4oua fierte
2 oua crude
o minutza de codite de ceapa verde
50ml ulei
2 linguri pline de smintina

cartofii se rad pe razatoarea de mere, se spala si se storc bine se amesteca cu uleiul.

ouale se taie in doua, mozzarela se face fisii

coditele de ceapa se taie marunt, se zdrobeste urda se pune sare si piper, apoi un ou crud

 

Se unge o tava se aseaza un strat subtire de cartofi se preseaza bine , se pune un strat de sunca, se acopera cu alt strat de cartofi

se pune urda cu ceapa verde, se acopera cu alt strat de cartofi

acum aranjam ouale si 1/3 din mozzarela si sunca ramasa o taie

 

 

 
punem ultimul strat de cartofi, mozzarela ramasa, doua linguri de smintina batute cu oul ramas si punem peste

 

 
punem folie de aluminiu, punem la cuptor la 180 grade ptr 30` apoi luam folia si lasam sa se rumeneasca. Nu se taie fierbinti scosi din cuptor, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se scot pe farfurie si se pot servii simpli sau cu smintina deasupra.

copti

dupa 15 min (erau inca fierbintei)

mai aproape (sa mi vedeti si oul nu?

 

Pofta buna !

2 comentarii (+add yours?)

  1. amintiridinbucatarie
    Noi 16, 2012 @ 13:10:00

    Imi curge apa in gura, la propriu. E atat de simpla reteta si totusi atat de apetisanta. Data viitoare cand ma uit la tine pe blog o sa am grija sa mananc inainte :))

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: