Pasca moldoveneasca cu aluat fraged

 

 

Sa incercam impreuna pasca mea model moldovenesc!😉 Dupa cum urmeaza:

 

Aluat

100 gr unt
100 gr zahar
100  gr smantana
 2      galbenusuri
 putina sare
 Drojdie   un sfert dintr un pachetel de 25 de grame
  Faina    250 gr -300 gr

Se face un aluat din care se opreste putin ptr impletitura pastii, iar cu partea ramasa se tapeteaza o forma pe interior pana sus la marginea formei.

 

1

Crema de branza:

200 gr unt frecat cu 200gr zahar pudra, la care se adauga treptat 9 galbenusuri, 1kg branza dulce de vaci data prin sita sau la robot, 1 plic zahar vanilat, coaja rasa de lamaie si portocala, stafide si 9 albusuri batute spuma cu 100 gr zahar pudra si 2 linguri de faina de (orez sau de grau) se pune peste aluat se unge cu galbenus se coace aprox 1h la 160- 170 grade.

Forma mea de tort este de 30 cm. Nu imi place aluatul ff gros la pasca.

Inainte de cuptor

 

2

 

Gata coapta

 

 

Rece

 

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: