Kadayif dolmasi (cataif umplut)

 

ingrediente:

tel kadayif ( taitei turcesti) 400 gr ( sunt proaspeti si se tin in congelator se decongeleaza inainte de ai folosii)
urda dulce 250gr

 

2 oua+100ml lapte se bat impreuna

50gr unt topit dar nu lichid.

 

sirop

( zahar 2 parti si o parte apa zeama de lamiie)

Desfacem taiteii si ii maruntim apoi luam cate o pala si punem in palma, punem putina urda si impachetam ca si cum am face sarmale

facem asa pana terminam taiteii. (se lucreaza repede ptr ca se usuca )

punem o parte din rulouri intr-o tava unsa cu unt si le punem unt moale deasupra.

punem la cuptor si cand sunt coapte se scot  se pune siropul rece peste ele.

le lasam sa se insiropeze bine apoi le scoatem pe o farfurie.

 

celelalte rulouri ramase le dam prin oul batut cu lapte le stoarcem bine si le punem la prajit in ulei fierbinte,

apoi le scoatem din tigaie in castronul cu sirop rece:


le invartim putin sa ia sirop apoi le scoatem pe farfurie.

se servesc calde

3 comentarii (+add yours?)

  1. CRISTINA
    Dec 28, 2011 @ 14:28:10

    Unde pot gasi taieteii proaspeti ?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: